10 Haziran 2015 Çarşamba

Dubai Günlükleri vol 2

Dubai'de gündüz sıcağı haricinde akşama doğru hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte nem daha da çok bunaltıcı olmaya başlıyor.Medinat Jumeirah ziyaretimden çok keyif aldım diyebilirim.Dış görünümü kaleyi, içi kapalıçarşıyı andıran bu yerin çok mistik, egzotik ve bir okadar da romantik bir havası vardı. Bizim kültürümüze çok yakın olan bu yerde , Medinat Jumeirah' ı gezerken pek te yabancılık çekmiyorsun.Mesela kiosklarda (stand) tarihi motiflerle , geleneksel işlemeli şekerlikler, takı kutuları, yine boncuklarla benzenmiş tavlalar, gümüşlükler, gümüş takılar, abartılı yaldızlı ayakkabı çantaları bolca görebiliyorsunuz. Kokulu sabun düşkünlüğü de var, bioenerji yayan değerli taşlar.Deve figürlü oyuncaklar , peloşlar. Dansöz kıyafetlerini andıran şaşalı kaftanları da görülmeye değer. 
Medinat jumeirah' ın etrafındaki restoranlar gayet pahalı, mix grill veya steak fiyatları 200 uad nin üstünde. Çorbalar min 50-60 uad den başlıyor. Dışarda doldurma gölet etrafında,Burj Al Arab manzarasinda oturmak daha da keyifli, ancak hangi ayda olduğunuza bağlı olarak değişir. Biz akşam yemeğimizi Dubai Marina'da yedik, bir Lübnan restorantında.Reem al Bawadi. Yemekler bizimkilerin copy paste i :-) . Bolca kebap seçeneği var. Ben mushroom girll steak aldım. French fries , grill vegetable ve steak üzeri beşamel tarzı sosla birlikte geliyor. Eşim Reem al Bawadi mix grill tercih etti. Karışık ızgara, bunun yanında lahmacuna benzer birşey vardı, pizza dilimi halinde ama %50 küçültülmüşü olarak, ismini bilemiyorum, içi ince dilim etli.Buraya gelip de humus yenmezse olmaz. Bir başka güzel oluyor. Etli ve çam fıstıklı seçeneği vardı. Biz çam fıstıklıyı denedik. Yemek bitimi Turkish coffee deneyelim dedik. Sertliğini gidermek amacıyla katılmış bir aroma vardı, bana minti andırdı,kakuli tohumu da olabilir. Cezveden fincana yanınızda döküyorlar, kalanı da eklemek isteyebilirsiniz diye masanıza bırakıyorlar. Bu arada waiter Mısırlıydı, pek bir esprili, ne zaman gelirler sorumuza 2 weeks olarak cevap verdi. Hayranı olduğum Aamir Khan'a benzerliği olmasaydı itici gelebilirdi :-)
Yemekten sonra Marina'da turlamak gerek , yakan sıcağa, neme rağmen, deniz suyu ile doldurulmuş , lüks yatlarla dolu bu yürüyüş parkında iskambil kağıdı gibi kubbelenmiş rezidansların üstünüze geldiğini düşünebilirsiniz. Poster ya da tablo gibi çok çok güzel gerçekten. Zar zor yürüyebilen ben, yanımdan bu sıcakta koşu yapan , hızlı tempolu yürüyen spor aşığı insanları görünce şaban gibi bakıyorum. Aynı şeyin benim başıma geleceğini düşünmemiştim :-)
Otele döndüğümüzde hayalini kurduğumuz , gelince ilk iş, alıp akşamları otelde boğacağımız meyveler geldi aklımıza. Bir kaç yakın market önerisi almıştık. Hadi bi koşu gidip bakalım dedik, en yakınında yok, yeniden bir tavsiye aldık bir koşu da oraya , hadi yakınında bir tane daha varmış, ümitle aşkla gittik yok:-( passion  ve longan fruiti tüm çabalarımıza rağmen bulamadık. Sonuç; 2 şişe su ve sıkılıp tekrar geri giyinmiş misali atlet ve t-shirtler. Bu sıcakta yürünür mü hiç şaşkın!!!! Diyen de bendim :-((
Her 10 cümlemden 9 u , bu sıcakta diye başlıyor evet, ama gözünüzü korkutmak istemem, bizim iş dolayısıyla aniden gelmiş olmamız , bu sıcağa maruz kalmamiza sebep oldu. 4 ay kadar yani yaz dönemi buraya gelmek gerçekten içler acısı, bu yüzden tercihinizi geri kalan 8 ay adına yaparsanız çok daha keyifli zaman geçirebilirsiniz. Beach keyfi dahil.
Sevgiler... :-) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder